Omadused
Tänu oma suurele kiudainesisaldusele (85%) on peeneks jahvatatud psülliumipulbril võime imada endasse vedelikku ning paisuda. See annab želeelaadse konsistentsi, mis seob tainast. Gluteenivaba taigen saab tänu psülliumipulbrile tavalisema konsistentsi, mis teeb ta kergemini töödeldavaks. Tainas kleepub vähem ja muutub eelkõige paremini rullitavaks.
Psülliumipulbril puudub täielikult maitse ja lõhn. Samuti ei jää psülliumipulber valmis küpsetistes näha. Seetõttu sobib psülliumipulber suurepäraselt ka küpsetuspulbrit sisaldavatesse taignatesse, pehmetesse kookidesse, väikestesse koogikestesse ja küpsistesse.
Kiudainerikas
Psülliumipulber on oma kiudainerikkuse tõttu ka väga heaks kiudaine-toidulisandiks ehk seedimise soodustajaks.
Seda võib vabalt kasutada ka kiudainelisandina tavalise, mitte gluteenivaba leiva küpsetamisel. Seda tänu tema omadusele vedelikku imada ja leiba kokku siduda.
Psülliumipulbriga võib asendada ka muna näiteks keeksis ja pannkookides.
Energiasisaldus 100 g kohta | 758 kJ / 189 kcal |
Rasvad,
millest küllastunud rasvhapped |
0,6 g
0,1 g |
Süsivesikud,
millest suhkrud |
0,1 g
0 g |
Valgud | 1,5 g |
Sool | 0,1 g |
Päritolumaa: India