Shirataki riis Miyata 270 g

3.90 

Shirataki riis sarnaneb oma kujult traditsioonilisele jaapani riisile, aga on ilma süsivesikuteta.  Shirataki riis seob endaga hästi teisi maitseid.

Laos

Tootekood: 1114 Kategooria:

Kirjeldus

Shirataki riis

Shirataki riis on traditsiooniline jaapani tervisetoode, mida valmistatakse konjakijuurest ja kaltsiumhüdroksiidist, mis on looduslik happesuse regulaator, mida tehakse munakoortest. Konjakijuurest valmistatud riisi nimetatakse Shirataki riisiks. Konjakijuur on ürdisarnane taim Amorphophallus Konjak, mida kasvatatakse Jaapanis shirataki valmistamiseks.

–        sisaldab null imenduvat süsivesikut ja null kalorit – valmistatakse glükomannast, mis on tervislik looduslik kiudaine.

–        ei sisalda nisu, gluteeni, laktoosi ega sojat

–        imab endasse kergesti maitseid suppides, pajaroogades ja kastmetes

–        omab positiivset mõju tervisele, mida toetavad meditsiiniuuringud 2. tüüpi diabeedi, kõhukinnisuse, rasvumise ja kolesteroolisuhte kohta.

Jaapanlased on söönud shiratakit juba üle 1500 aasta

Konjakijuurt kasutati Jaapanis algselt ravimina ja seda on seal söödud juba üle 1500 aasta. See on täiesti looduslik toit – 97% konjakijuurest on vesi ja ülejäänud 3% on kiudaine nimega glükomanna. Konjakijuur sisaldab palju mineraale ja vähe kaloreid.

Shirataki riis on tõeline tervisetoode

Shirataki ei sisalda ühtki imenduvat süsivesikut, selles on palju kiudainet ja vähe kaloreid. Hiljutised uuringud on näidanud, et konjakijuur vähendab halva kolesterooli taset, ennetab kõrget vererõhku ning normaliseerib veresuhkrutaset. Nende teaduslike faktide põhjal nimetataksegi shirataki nuudleid suurepäraseks tervisetooteks.

Shirataki riis aitab sul hoida oma tervist ja kontrollida kaalu!

Uuringud näitavad, et Shirataki riis omab positiivset mõju sinu tervisele ja see aitab sul oma kaalu kontrollida. Shirataki riis on ideaalne tervisetoit kaalukontrolliks, kuna see paisub seedesüsteemis ja tekitab täiskõhutunde.

–        parandab kolesterooli

–        ennetab 2. tüüpi diabeeti

–        ennetab kõrget vererõhku

–        ennetab rasvumist

–        aitab tasakaalustada keha pH-taset

–        parandab soolestiku peristaltikat ja aitab ärritunud soole sündroomi (IBS) vastu

–        ei sisalda laktoosi, gluteeni, nisu ega sojat

–        ideaalne söök LCHF, GI ja 5:2 toitumise juures

Koostis: vesi, konjakijuure pulber 3%, sidrunhape, kaltsiumhüdroksiid E526.

Keskmised toiteväärtused 100g toote kohta:
energiasisaldus 42kJ/10kcal
rasvu <0.5g
sh küllastunud rasvhappeid <0.1g
süsivesikuid 0.8g
sh suhkruid <0.5g
valke <0.5g
soola 0.05g

 

Sisaldab ka kaaliumit, rauda ja fosforit.

Kuidas Shirataki riisi valmistada?

Shirataki riis on pakendis juba valmiskujul. Seega seda võib süüa nii, nagu see on. Siiski soovitame sul seda loputada, et eemalduks võimalik kaltsiumi lõhn. Seejärel võid riisi majapidamispaberile nõrguma panna. Nüüd lase vaid fantaasial lennata! Riisi võib keeta, praadida, röstida. Kindlasti leiad varsti oma lemmiku!

Shirataki riis jääb kõige maitsvam KUIVRÖSTIDES:

1. Lõika riisipakk kääridega lahti
2. Nõruta riis sõelal.
3. Loputa riisi 1-2 minutit jooksva vee all sõelal.
4. Pane riis keevasse vette maksimaalselt 3 minutiks.
5. Nõruta riisi sõelal.
6. Pane riis kuumale pannile, kuhu ei ole mingit rasvainet lisatud.
7. Rösti riisi kuumal kuival pannil umbes 1 minut, kuni kuuled prõksuvat häält.
8. Nüüd lisa röstitud riis kastmele!

Shirataki riisil omal ei ole maitset, aga neil on suurepärane võime imada endasse maitseid kastmetest, vürtsidest ja ürtidest.

Shirataki riis säilib umbes 12 kuud, pakendil näidatud kuupäevani. Siiski säilib see veel mõned kuud peale pakendil toodud kuupäeva, kui hoiad seda sel ajal külmkapis. Seejärel lahustub riis jälle glükomanna pulbriks, millest nad tehtud on.

Juba avatud riisi hoia vees. Vaheta vett iga päev. Nii säilib see 2-3 päeva.

Shirataki riisi ei saa sügavkülmutada. Külmumine muudab selle struktuuri.