Tseiloni kaneelipuu koorest (Cinnamomi cortex) tehakse kaneelikange. Korjamine toimub vihmaperioodil, mil pealmine koor kergesti oksa küljest lahti tuleb.Saadud umbes 1 mm paksused kooreliistakud seotakse kimpudesse ning jäetakse 1-2 päevaks mattide alla fermenteeruma. Seejärel eraldatakse koore sise- ja väliskiht ja lastakse puhastatud koorel päikese käes kuivades rulli tõmbuda (või on see juba ise rulli tõmbunud). Kuivamisel omandab kaneel tüüpilise kollakaspruuni värvi. Mitu sellist rulli lükatakse üksteise sisse, nii et nad moodustavad kaneelikangi.
Parim kaneel tuleb Sri Lankalt, kuid tseiloni kaneelipuud kasvatatakse ka Tellicherry, Jaaval, Sumatral, Lääne-Indias, Brasiilias ja Egiptuses.
Kaneel annab mõnusa maitse paljudele roogadele.